Slezsák József
1945-2021

Gregó Lajos

 

Orvosi rendelő

Cím: 3752 Galvács
Telefon: 48/560-561
Házi orvos: dr Kovács Péter
Rendelési idő: hetente egyszer szerdán 12.00-14.00

"Galvács Orvosi Rendelő felújítása, korszerűsítése" című projekt keretében 2009. június 02. és 2010. május 31. között 95 %-os támogatottsággal 16.742.182 Ft-os beruházás valósult meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszerében.
A projekt eredményeképpen megvalósult a hátrányos helyzetű kistérségben elhelyezkedő Galvács település orvosi rendelőjének energiatakarékos és korszerű felújítása, teljes körű akadálymentesítése. Az egészségügyi alapellátás minimumfeltételeit teljesítő orvosi eszközök, korszerű természetbarát anyagú bútorok és integráció képes IT eszközök kerültek beszerzésre és fogadó infrastruktúra került kialakításra, a minőségi egészségügyi szolgáltatás lehetőségének megteremtése érdekében. A fejlesztés a lakosok és a rendelő dolgozói igényeinek alapján tervezték meg, lehetőséget teremtve a község további fejlődéséhez. Az Orvosi Rendelő fenntartója és tulajdonosa Galvács Község Önkormányzata. A településen a Galváccsal közös körjegyzőséget alkotó Szendrő Város Önkormányzata az egészségügyi szolgáltató, a szendrői 2. számú háziorvosi körzet orvosa heti egy alkalommal látja el a háziorvosi teendőket.

A projekt keretében megvalósult 88,23 m2 orvosi rendelő akadálymentes felújítása, korszerű és hatékony feltételrendszer és együttműködések kialakításával, ellátásszervezéssel, a munkafeltételek minőségének javításával. Ezáltal a lakosok számára hozzáférhetővé vált egy lakóhelyéhez közeli, költséghatékony alapellátás minőségi közszolgáltatással. A költséghatékonyságot a hőszigeteléssel és környezetbarát projekt elemekkel került biztosításra.

A bevezetett új szolgáltatásokkal nagyobb hangsúly került a megelőzésre, ami tovább javíthatja a lakosok általános egészségi állapotát.
A fő cél az volt, hogy a településen és az egész térségben lakók egészségi állapota javuljon, minőségi szolgáltatásban részesüljenek, valamint az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, a társadalmi esélykülönbségek csökkentése, szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés biztosítása.

Orvosi rendelő felújítása

http://galvacs.info/index3.html akadálymentes verzió
http://galvacs.info/galvacs-sajtokozlemeny-20100628.pdf

 
© 2004 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató