Slezsák József
1945-2021

Gregó Lajos

 

Archívum 2014

 Önkormányzati választások 2014. október 12.
2014. október 20.

Galvács települési választás eredményei

Polgármester: Slezsák József Független jelölt

A települési képviselőtestület tagjainak száma :2 fő

Az önkormányzat összetétele:

A jelölt neve Jelölő szervezet(ek)
Filó József Független
Németh István Független jelölt

További részletek: www.valasztas.hu


 XV. GALVÁCSI FALUNAP
2014. augusztus 30.

2014. augusztus 30-án. A galvácsi Szabadidő parkban Galvács Község Önkormányzata és a Galvácsért Baráti Kör Egyesület szervezésében rendezték meg a XV. Galvácsi Falunapot. A kellemes idő kedvezett a szabadtéri rendezvénynek, így kicsik és nagyok egyaránt élvezték a falunapi programokat.
Délelőtt megkezdődött a főzőverseny. Az ételek versenyében az elmúlt évekhez hasonlóan most is a birkából és a vadból készült ételek versenyeztek az első helyért. Déltájban megérkezett a bükkaranyosi Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület csapata, akik látványos huszár és lovasbemutatót tartottak. Koradélután motorok zajától lett hangos Galvács, ahová mintegy 30 motoros érkezett, és bemutatták a csodásnál-csodásabb járművüket. A bemutató mellett sok vendég ki is próbálhatta a járgányokat, igaz csak utasként, de így is nagy élvezettel mentek egy-egy kört a faluban. A színpad mögötti pályán izgalmas kispályás labdarúgó tornán vett részt a galvácsi fiú csapat, akik szokatlan módon az edelényi lány csapattal mérték össze erejüket. Az ügyes lányokat így is csak hetesekkel tudták legyőzni.
A bemutatók mellett a szervezők izletes babgulyással, itallal látták vendégül a galvácsiakat. A falunapi vendégeket Slezsák József polgármester és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte, majd a polgármester kihirdette a labdarúgó torna és a főzőverseny eredményét. A főzőverseny első helyezettje: Filó József birkapörköltje lett. 2. Molnár Csaba, 3. Németh István.Különdíjat kapott a Pofi Róbert vezette "Csilis Csapat".
A rendezvény ideje alatt folyamatosan szólt a zene, melyet Németh Gyula szolgáltatott. A jobb kedvű vendégek időnként táncra is perdültek.
A jó hangulatú rendezvényért köszönet a fő szervezezőknek és a támogatóknak és a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek:
Támogatók voltak:
Dr Hatvani Zoltán
Molnár Csaba
Rankasz István
Bódvavölgyi Vadásztársaság
Négyévszak Vadásztársaság
Feczkó Mihály
Slezsák Arnold Zsolt
Molnár Ferenc
Id. Filó József


 TEMPLOM ÁTADÁS ÉS SZENTELÉS GALVÁCSON
2014. augusztus 25.

A szendrői római katolikus egyház, valamint Galvács Község Önkormányzata szervezésében 2014. augusztus 24-én délelőtt 11 órakor ünnepi szentmisére gyülekeztek a felújított galvácsi római katolikus templom átadására és felszentelésére. Az ünnepi alkalomra érkezetteket Ferencz Károly plébános, majd Slezsák József polgármester köszöntötte. Az ünnepi eseményre érkezettek között voltak: Palánki Ferenc püspök, Dr. Orosz Atanáz püspök, Orosz-Tóth György parókus,Jósvay László plébános, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Tomorszki István Szendrő város polgármestere, Dr Istenes Ibolya jegyző, a galvácsi önkormányzat képviselő testületének tagjai, galvács település lakói, és több településekről érkezett vendégek, egyházi személyiségek. A szentmisén felszentelték és megáldották a felújított templomot, majd a misét követően szeretetvendéglátás volt a templom bejáratánál. A Faluházban ünnepi ebéddel fogadták a meghívott vendégeket.


 TEMPLOM ÁTADÁS ÉS SZENTELÉS GALVÁCSON
2014. augusztus 06.

A Szendrő Római Katolikus Egyház, valamint Galvács Község Önkormányzata a Galvácsi templom átadás és szentelési ünnepségét tartja
2014. 08. 24-én délelőtt 11:00 órakor ünnepi szentmisével a galvácsi templomban.


Slezsák József
Ferenc Károly
polgármester
plébános

 BERUHÁZÁSOK, FEJLESZTÉSEK GALVÁCSON
2014. július 28.
Befejezéséhez közeledik a galvácsi római katolikus templom felújítása.
A templomszentelés 2014. augusztus 24-én lesz.
Jól halad a Faluház mögötti garázs építése.

 BERUHÁZÁSOK, FEJLESZTÉSEK GALVÁCSON
2014. május 22.
A település egyik legrégebbi épülete került felújításra, melyben tájszobát rendeztek be.
A római katolikus templom teljes körű felújítását végzik.
História Völgy területére szóló tájékoztató tábla turistáknak
Új buszmegállók épültek
Felújításra került a felső kút
A START munkaprogram keretében zöldségtermesztéssel foglalkoznak
Az önkormányzat munkáját egy új zetor segíti.
Felújításra került a csapadékvízelvezető rendszer.
A ravatalozó épületét bővítették, a felvezető utat, járdát felújították, korláttal látták el, és körbekerítették, hogy a vadállatok ne tudjanak kárt okozni a területen.
A Faluház mögötti területen garázs épül, melyben az önkormányzat gépeit helyezik el.

Archívum: 2022|2021|2020| 2019|2018|2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011|2009>|Főoldal


© 2004 - 2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató